Az élő történelem...

< Vissza az ingatlan listához
  • Település: Kőszeg
  • Ügyvitel típusa: Eladó
  • Ingatlan jellege: Új
  • Ingatlan típusa: családi ház
  • Ár: 250 000 000 Ft
  • Elérhetőség: +36/70-318-2147

Az ingatlan bemutatása

Kőszeg történelmi belvárosában, görbe macskaköves utcák és régi tetők, tornyok mellett, időutazásban vehet részt, ha megtekinti ezt az ingatlant!

Itt megelevenedik a történelem és visszarepít a középkorba, az egykori északi vagy ausztriai városkapu helyén épült épületben!

Mindezt modern műszaki megoldásokkal ötvözött és szépen felújított ingatlanban élvezheti, mely alkalmas saját célra lakásnak, illetve lakásoknak, továbbá hasznosítható részben vagy egészében irodának, (ügyvéd, közjegyző, könyvelő stb...)rendelőnek, üzletnek egyaránt! A ház alapjait az 1890-es években építették, de benne foglaltatnak bizonyos részein ennél jóval régebbi, pl. középkori várfal elemek is! Műemlékvédelmi épület, a teljeskörű felújítása is ezeknek a szabályozásoknak megfelelően történt meg az elmúlt 5 évben, így jelenleg kifogástalan és remek műszaki állapotnak örvend! Masszív épület, vastag falazatokkal, kitűnő statikai állapotban várja az új tulajdonosát. A fa nyílászárókat kicserélték, (hő és hangszigeteltek), a tető és az ereszrendszer tökéletes, az elektromos hálózat magas kapacitású, a fűtésrendszere több önálló alrendszerrel bíró cirkó gáz fűtés, padló ás radiátorfűtéssel kombinálva.

Hangulatos korhű és eredeti cserépkályhák, kovácsoltvas elemek, boltíves belső homlokzatok, nyílászárók szépítik és teszik hangulatossá.

Az ingatlan egy 750m2-es sarok telken épült, 375m2-es, L alakú, három részből áll és alatta cca. 200m2-es száraz pincerendszer húzódik, mely saját gépészetet is kapott.

2 hrsz, számon, 3 db társasházi albetét, 3 önálló egység, tehermentes, jogilag rendezett!

A földszinti önálló lakrész: 1-es : 58m2-es lakás, iroda, rendelő, saját bejárattal rendelkezik és elszeparált a ház többi részétől. A felette található, 2-es 70m2-es ingatlant a belső előtérből, csigalépcsőn önállóan megközelíthető tetőtéri lakrészként funkcionál, míg a 3-as számú, 232m2-es a legnagyobb rezidencia, önálló ház jellegű, a belső udvarra és az utcára néző világos ablakokkal felszerelt. Itt minden adott a kényelmes élethez, tágas étkezős faajtós konyha, gépekkel felszerelve, egymásba és önállóan a folyosóról is nyíló szobák, boltíves középkori és csodálatos fa beltéri ajtókkal. Kovácsoltvas kilincsek, lámpák, eredeti cserépkályhák és kandallók, sarokkádas fürdőszoba, szép burkolatok, márvány padló, padlófűtés. (141m2 földszint és 91m2 emelet) Összesen: 12 szoba és két félszoba, 4 fürdőszoba található az ingatlanban. Az udvaron fák, bokrok, valamint kút és garázs is van.

Tökéletes saját célra, több generáció együttélésére vagy egyéb üzleti és irodai és vagy vegyesen turisztikai bérbeadásra is!

Kőszeg városa dinamikusan fejlődik, az utcákat új térkövekkel borították, a közműveket cserélték, hangulatos kávézók és éttermek, felújított épületek várják az ide látogatókat.

A Várfal, a Várkör a vizesárok, a macskaköves utcák olyan értéket képviselnek, ami egy páratlan befektetés!

További információkért, hívjon bizalommal! A Lighthouse Ingatlan referenciáit a weboldalon is megtalálja!

Ingatlan nyomtatása Nyomtatás

Érdeklődés az ingatlanra






A képen látható számok összege:

Lighthouse ingatlan